Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


lovak

 Sziasztok!

Itt lófajtákkal ismerkedhettek.

Fríz

 

A lovak csodálatos állatok. A fríz ló kimondottan fekete és jegyek nem kívánatosak rajta . Dús bokaszőre van amit rendszeresen ápolni kell. 160-165 a marmagassága egyes fríz lovaknak.

Ráma feje van. A ló Fríz Land-ről (Frízföldről) származnak.

Ezek a kedves feketék soha nem fognak több kilóméteres versenyeket megnyerni , de akinek saját Fríz lova van annak nem is lesz vele gondja. Nem igényelnek sok gondozást de azért oda kell rájuk figyelni.

A Frízekkel díjlovagló versenyeken nagyon mutatós , ha egy fekete Frízen széphosszú fekete frakkban kalappal lovagolnak , régi korok zenéire pl.: kardcsörgész vagy kutyaugatás vagy vadászat közbeni zajok. Ez a nézőkben a régi korok emlékeit fogja fölidézni!!  Főleg akkor lesz mutatós ha a lónak a szőrét egy száraz  kendővel alaposan áttöröljük.

Shetlandi póni

Kizárólag fajtatiszta nagyértékű német tenyészetekből származó mini-shetlandpónikat tartunk, valamennyi példány származási igazolással, azonosító iratokkal. A csődör lovak minősítettek.

A fajra jellemző körülmények között folytatjuk a pónik tenyésztését, hatalmas kifutókkal, természet adta szél és napsugár elleni védelemmel, úgy ahogy azt a kb. 100 kisebb és nagyobb szigetből álló shetland szigeteken is jellemző, melyek legkisebbike az éppen 2,5 ha alapterületű Forvik. A pónik a szigeteken az 50 ha területet meghaladó nagyságúakon élnek, ezért büszkeséggel tölt el minket, hogy azon kevés európai kontinentális tenyésztőkhöz tartozunk, ha nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek shetlandjai a magyarországi lágy klímával bíró ranchen egy egybefüggő 130 ha nagyságú területen, kiegészítve egy 30 ha nagyságú tóval a fajnak leginkább megfelelő körülmények között élnek.

Aki nálunk tekinti meg az állatokat, azt tapasztalja, hogy úgy rohannak fel, s alá mint egy musztáng csorda( szívesen nevezzük is őket mini musztángoknak) Hol a tóban, hol pedig együtt legelve a bölényekkel, szürkemarhákkal. Beavatkozásunk a ménes életébe az állatok által is önkéntesen keresett kapcsolat szintjére korlátozódik, amennyiben szükséges, a beavatkozás az állatoknak stresszmentes és gyors legyen.

Shetlandi póni képe:

270px-urbanherovantbarreeltje.jpg

 Fríz képe:

friz3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bővülés

(szabina, 2011.05.19 20:08)

még folyamatosan bővül